Selecteer een pagina

certificering

Certificering

Wij willen uw teeltregistratie en certificering een aantal weken voor aflevering van uw aardappelen ontvangen. Voor tafelaardappelen en de versmarkt is GlobalGap, Milieukeur of PlanetProof (GRASP) certificering verplicht, vanaf 2020 is dit voor alle supermarkten een vereiste. GlobalGap is de wereldwijd toegepaste productiestandaard voor de primaire producent. Voor de overige afleveringen is voedselveiligheid vaak voldoende. GlobalGap is voor alle leveringen toereikend en heeft een absolute meerwaarde.

Hygiëneprotocol

Met ingang van 22 maart 2012 is het Hygiëneprotocol Ringrot PCC (samenwerkingsverband LTO en NAO) ingegaan. Het protocol geeft aan welke preventieve maatregelen de Nederlandse pootaardappelketen hanteert om de risico’s van introductie en verspreiding te minimaliseren.

Select Potato is een erkend handelsbedrijf dat vanaf het begin deelneemt aan het Hygiëneprotocol ringrot PCC.  Het afleveren van het pootgoed gebeurd alleen door erkende transportbedrijven die deelnemen aan het Hygiëneprotocol.

Geuze Transport B.V. uit Sint Annaland verzorgt voor een groot deel het pootgoedtransport van Select Potato.

Call Now Button