certificering

Certifisering

Wij willen uw teeltregistratie en certificering graag een aantal weken voordat u overgaat tot het afleveren van uw aardappelen ontvangen. Voor tafelaardappelen en de versmarkt is GlobalGap, Milieukeur of PlanetProof (GRASP) certificering verplicht. Vanaf 2020 is het voor alle supermarkten een vereiste. GlobalGap is de wereldwijd toegepaste productiestandaard voor de primaire producent. Voor de overige afleveringen is Voedselveiligheid vaak voldoende. Global Gap is voor alle leveringen toereikend en heeft een absolute meerwaarde. Graag rekenen we u dit voor.

Hygiëneprotocol

Hygiëneprotocol Ringrot PCC  Met ingang van 22 maart 2012 is het Hygiëneprotocol Ringrot van de PCC (= Samenwerkingsverband LTO en NAO) ingegaan. Het protocol geeft aan welke preventieve maatregelen de Nederlandse pootaardappelketen hanteert om de risico’s van introductie en verspreiding te minimaliseren.

Select Potato is een erkend handelsbedrijf dat vanaf het begin deelneemt aan het Hygiëneprotocol PCC ringrot. Het afleveren van het pootgoed gebeurd alleen met erkende transportbedrijven die deelnemen aan het Hygiëneprotocol.

Geuze Transport B.V. uit Sint Annaland verzorgt voor een groot deel het pootgoedtransport van Select Potato.

Certificering

Informatie over het PCC hygiëne protocol

Hygiëne protocol 2020

Certificaat Hygiene Code 2020 met GMP

Call Now Button