Selecteer een pagina

De Rode Pipo

Het is een oud vrij ras wat rond 1981 veelvuldig geteeld werd in Zeeland (Noord-Beveland) door de familie Lamse uit Colijnsplaat.  Na 2008-2009 is het ras in de vergetelheid geraakt. De Rode Pipo was een  typisch streekproduct dat vooral op Noord-Beveland werd geteeld. De Rode Pipo is een iets kruimige aardappel met een rode schil met een iets zoetige smaak en rijk aan vitamine C. De Rode Pipo kan je uitstekend koken, bakken en pureren. Inmiddels wordt de aardappel weer geteeld op Noord-Beveland en is hij vanaf 2018 weer verkrijgbaar voor de consument.

Koken en Bakken

Over het algemeen kook je aardappelen in 20 à 25 minuten met wat zout gaar. Maar licht er ook aan hoe groot ze zijn. Snijd grote aardappels in tweeën of in vieren, en kleine aardappels heel. Zorg er dus voor dat alle aardappels even groot zijn. Anders is de ene aardappel gaar en de andere niet. Om te kijken of ze gaar zijn, prik je er gemakkelijk met een vork erin dan zijn ze gaar. Als je aardappelen wilt bakken. Schil de aardappels snijd ze in parten of plakken. Kook de partjes of plakjes in ongeveer 10 tot 15 minuten met een beetje zout. De aardappelen moeten stevig blijven. Laat ze goed uit lekken op keuken papier of een schone thee doek, En dep ze droog. Verhit in een koekenpan een klontje boter. En bak de aardappels in ongeveer 10 minuten gaar en krokant bruin.

Raseigenschappen

Rasnaam: Rode Pipo Schilkleur: rood Vleeskleur: geel Knolvorm: ovaal Vlakheid van ogen: vlakogig Kooktype: iets kruimig ras eigenschappen: Koken en bakken

  b

  Certificaat

  U

  Zoektocht naar de Rode Pipo

  De allereerste consumptie oogst van de Rode Pipo

  Call Now Button