Selecteer een pagina

 

 Pootaardappelen

VermeerderingProefveldHygiene protocol

Select Potato is leverancier van pootaardappelen ten behoeve van uitplant van consumptieaardappelen. Ook leveren wij pootaardappelen ten behoeve voor export bestemmingen (zoals: Desiree, Diamant, Hermes, Monalisa, Nicola, Spunta) Wij kunnen een breed pakket rassen aanbieden voor industrie-,tafel,-chips en exportmarkt. Ook hebben wij de mogelijkheid voor meerjarige afspraken te maken.

Vermeerdering

Select Potato is in 2014 begonnen met het vermeerderen van pootgoed van vrije, eigen rassen en rassen voor en/of van derden:

  • Vrije rassen: Bintje, Desiree, Diamant, Nicola, Premieré, Spunta.
  • Rassen voor en/of van derden: Divaa
  • Eigen rassen: Malika

Daarbij kunt u als teler starten met:

  • Mini-knollen, PB1 of PB 2 of
  • S of SE

Proefveld

Op ons proefveld testen we elk jaar een grote variëteit van aardappelrassen.

We verdelen de rassen in 4 groepen, te weten: –          Industrie/frietrassen –          Tafelrassen –          Exportrassen –          Bio rassen Dit gebeurt in samenwerking met de pootgoedhandelshuizen. Onze klanten en afnemers kunnen het proefveld regelmatig bezoeken. We doen tijdens het groeiseizoen regelmatig waarnemingen doen in de aardappelen. Dit doen we om goed inzichtelijk te krijgen wat de nieuwe rassen doen in de praktijk. In het groeiseizoen hebben we een aantal proefvelddagen waar we onze relaties uitnodigen om onze ervaringen delen.

Hygiëneprotocol Ringrot PCC 

Hygiëneprotocol Ringrot PCC  Met ingang van 22 maart 2012 is het Hygiëneprotocol Ringrot van de PCC (= Samenwerkingsverband LTO en NAO) ingegaan. Het protocol geeft aan welke preventieve maatregelen de Nederlandse pootaardappelketen hanteert om de risico’s van introductie en verspreiding te minimaliseren.

Select Potato is een erkend handelsbedrijf dat vanaf het begin deelneemt aan het Hygiëneprotocol PCC ringrot. Het afleveren van het pootgoed gebeurd alleen met erkende transportbedrijven die deelnemen aan het Hygiëneprotocol.

Geuze Transport B.V. uit Sint Annaland verzorgt voor een groot deel het pootgoedtransport van Select Potato.

Certificering

Informatie over het PCC hygiëne protocol

Hygiëne protocol 2020

Certificaat Hygiene Code 2020 met GMP

Call Now Button