Selecteer een pagina

Marktbericht 9 oktober 2020

Het rooien loopt ondertussen vertraging op door het onstuimige herfstweer van de afgelopen weken. In onze regio moet 70-75% van de aardappelen nog worden gerooid. De noteringen van frietaardappelen zijn door de regen iets vaster geworden en de termijnmarkt is licht gestegen naar een niveau van rond de € 8.00.

In de exportmarkt is het zoeken naar kopers. De markt is de laatste weken aardig gezakt en acteert maar heel lichtjes boven de frietnoteringen. Met deze lage prijzen zouden we meer afzet in de export verwachten, maar helaas valt dit momenteel tegen.

Pootgoed
Bij de nacontrole is inmiddels 55% bemonsterd en er is rond de 30% verlaagd in klasse en 5% is afgekeurd. Dit percentage is iets gunstiger dan afgelopen jaar, maar dit jaar is er voor de E klasse wel een iets ruimere norm voor virus (van 1.2% naar 1.5%).

Introductie fraudebestendiger NAK-certificaat

De NAK heeft gekeken naar de mogelijkheden om het NAK-certificaat te verbeteren en fraudebestendiger te maken. Dit resulteerde in het toevoegen van een aantal veiligheidskenmerken zoals een UV-waarmerk en een QR -code. De zichtbare veranderingen, vooral bij de gekleurde certificaten, zijn een wit vlak linksboven met daarin de vlag van de EU (combi NAK-certificaat en Plantenpaspoort) en een wit vlak waarin de QR-code wordt geprint.

Info: www.nak.nl

Uitgangsmateriaal kunnen wij o.a. aanbieden van:

Agria S/SE           35-55
Bintje S/SE          35-45
Diamant S           35-55
Nicola S               35-55
Spunta S              35-55

We zijn gestart met het inventariseren van de vroege leveringen pootgoed (uitlevering november-december).  Geef tijdig uw bestelling door, dat voorkomt teleurstellingen.

Het gaat onder andere om vroege rassen zoals:

  • Agria
  • Alegria
  • Bildtstar
  • Colomba
  • Dore
  • Eigenheimer
  • Frieslander
  • Nicola
  • andere variëteiten

Staat u ras er niet bij, geen probleem, informeer bij ons wat er mogelijk is.

 

Oogst 2021
We verwachten rond half november de markt op te kunnen gaan met de vroege frietrassen en de nieuwe voorwaarden (info, Dennie van Druningen).

Voor de bestelling van pootgoed informeer bij Richard de Koster
(0653-770668) of email: r.dekoster@selectpotato.nl

 

Rode Pipo

Zoals van de week al gecommuniceerd doen wij in samenwerking met Steven Dees mee aan de verkiezing: “Zeeuws Streekproducent van het jaar 2020”.

Wilt u stemmen op de Rode Pipo, dan maakt u ons erg blij.

Dit kan via: https://www.keurmerkzekerzeeuws.nl/bedrijven/select-potato-bv/

U kunt stemmen van 5 oktober tot en met 12 oktober, via bovenstaande link.

Alvast dank voor uw stem…

Call Now Button