Selecteer een pagina

Marktbericht

13 april 2018

Door het natte weer van de afgelopen weken zijn we verlaat met het planten. Veel aardappelen zijn er nog niet geplant door het wisselvallige weer momenteel. Reden tot paniek is er nog niet, de natuur kan grillig zijn, dit hebben we het afgelopen jaar ook gezien. We hopen de rest van dit seizoen en ook komend seizoen wel op een iets vriendelijkere markt, maar tot nu toe zijn er voldoende aardappelen voor handen. De beurzen en de termijnmarkt zijn de laatste week wat vriendelijker, tegelijkertijd zijn er enorme kwaliteitsproblemen bij het afleveren van de aardappelen. De zetmeelindustrie neemt momenteel ook slechtere partijen af in Nederland en Duitsland. Goede kwaliteiten worden met een plus betaald, maar deze zijn er niet veel helaas. In jaren als deze kan kistenbewaring een dikke plus opleveren voor rassen als Agria, Fontane, Markies, Melody e.d. Exporteurs/inpakkers zoeken naar vertrouwde rassen met een verantwoordelijke kwaliteit die ze vertrouwd kunnen wegsturen en dat is een lastige klus. Het bovenmaats pootgoed raakt een heel eind op en er komt zo nu en dan vraag naar een goed veldsgewas product wat ver weg kan (levering april – mei Afrika).
Heeft u aardappelen die export geschikt zijn voor de maanden april-mei neem dan contact met ons op. We zoeken momenteel ook kwalitatief goede Agria, Divaa, Innovator, Fontane en Markies.

Het uitleveren van pootgoed is dit jaar met een paar weken verlaat. Vorig jaar rond deze tijd waren we een heel eind klaar met het uitleveren en dit jaar hebben we de komende weken ons werk nog wel met het uitleveren. Er zijn ook dit jaar best wat kwaliteitsproblemen met het pootgoed en voor deze partijen moeten de handelshuizen pootgoed achter de hand houden (dit is geen spel, maar realiteit). We zijn dit jaar wat later aan het planten, dus kijk daardoor regelmatig naar uw pootgoed en bewaar het pootgoed niet in de kipkar! Twijfelt u aan de partij, bel gerust op en wij zullen proberen z.s.m. te komen kijken. Zoekt u nog pootgoed?? Hieronder ziet u een scala aan rassen wat nog beschikbaar is, maar het beste is altijd om even te bellen, dan krijgt u direct antwoord.

 

 

Momenteel hebben we nog pootgoed beschikbaar van:

Industrierassen/export:

Agria uitverkocht
Bintje alle maten beschikbaar
Challenger alle maten beschikbaar
Divaa alle maten beschikbaar
Fontane momenteel uitverkocht
Frieslander uitverkocht
Innovator momenteel uitverkocht (beperkt bovenmaten soms)
Markies beperkt beschikbaar
Lady Anna nog beschikbaar
Victoria beperkt beschikbaar
Sinora uitverkocht
Zorba uitverkocht

Tafel/export rassen:

Bildtstar alle maten beschikbaar
Eigenheimer zeer beperkt beschikbaar
Malika 35-50 (beperkt) en 50-55 beschikbaar (28-35 nog paar ton)
Melody alle maten beschikbaar
Milva alleen 50-55 beschikbaar
Musica alle maten beschikbaar
Triplo beperkt beschikbaar

Call Now Button