Selecteer een pagina

Marktbericht 14 augustus 2018

Aardappeldemodag
Op 22 augustus zal Select Potato vertegenwoordigt zijn op de aardappeldemodag.
Er is samen met een aantal standhouders het initiatief ontstaan om als ketengroep vorm te geven op deze beursdag. Het gaat om een breed scala aan bedrijven met uiteenlopende producten en diensten die elkaar ook daadwerkelijk aanvullen in de aardappelketen. Wij ontvangen u graag op
22 augustus graag op ons paviljoen met ons beursthema “Sterke Schakels verbinden” op standnummer 186.

pastedGraphic.png

Is droogte onze toekomst?
Het neerslagtekort is afgelopen maanden naar een recordhoogte opgelopen in Nederland, er is sprake van de langste hittegolf ooit. Gaan we in de toekomst vaker zulke zomers krijgen en hoe moeten we daarmee omgaan?

Industrieaardappelen
Momenteel laden we nog druk oude oogst weg, dit zal tot en met week 33/34 plaatsvinden. Terwijl we ook begonnen zijn met het rooien van de nieuwe oogst. De noteringen zijn vast en de termijnmarkt staat hoog genoteerd.  Er worden momenteel goede prijzen betaald voor goed bakkende afland rassen.
Opbrengsten vallen niet overal mee en er zijn grote verschillen in beregende en niet beregende percelen. De verschillen per teler zullen dus groot zijn.

Consumptieaardappelen
Door het warme weer is het relatief rustig in de tafelmarkt, de omzet is laag. Veel dubbeldoelrassen met een goed onderwatergewicht (en dat is al snel dit jaar) en die goed bakken kunnen hun weg de komende weken misschien vinden in de fritesindustrie.  We zijn koper van kwalitatieve bio aardappelen vanaf week 35 voor de tafel- en fritesindustrie.
Heeft u vragen of wilt u uw partij laten beoordelen, neem dan contact op met Jelmer van Meer 0613-457688.
Exportmarkt is momenteel zoekende met een hoog prijsniveau en de vraag is willen de buitenlandse afnemers deze hoge prijzen betalen?  

Pootgoed
De verschillen in opbrengsten van pootgoed zullen groot zijn dit jaar. Beregende (uit bron) percelen laten nog redelijke opbrengsten zien, maar op de niet beregende percelen lijken de opbrengsten/aardappelen wel te krimpen tijdens de proefrooi. Er zal weinig bovenmaats pootgoed zijn en het meeste pootgoed zal vallen in de maat  28-35 en 35-50. De eerste percelen zijn  ondertussen dood gemaakt. 

pastedGraphic_1.pngpastedGraphic_2.png
Fijne maat pootgoed dit jaar!

Nieuwe website
Deze week zal onze nieuwe website de lucht in gaan.
Kijk op onze vernieuwde website: 
www.selectpotato.nl

Call Now Button