Selecteer een pagina

Consumptie
Afzet richting de industrie loopt op schema. De aardappels worden planmatig opgehaald en de kwaliteit blijkt meer en meer een issue. Drukplekken, taai worden van de knollen, groen, hol, zwart verkleuring van binnen, dit levert veel discussies op bij het afleveren.
Momenteel zijn we nog druk bezig met het contracteren van aardappelen voor de oogst van 2018 uit bewaring. We kunnen aantrekkelijke contracten aanbieden voor één of twee jaar! Het contracteren loopt tot 24 maart, als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Dennie van Druningen.

De exportmarkt blijft rustig, er komt wel regelmatig vraag van Oost-Europa, maar de prijs blijft een discussiepunt met de afnemers. Momenteel ligt er nog steeds goedkoper aanbod dichtbij (Duitsland/Frankrijk).
Tafelmarkt is tevens erg rustig met af en toe vraag voor een goed en goedkoop product.

Pootgoed
Vorig jaar waren we druk met aardappels planten rond 15 maart. Momenteel is dat niet aan de orde en de weersvooruitzichten blijven zeer wisselvallig met een koud weekend voor de deur. Vorig jaar hadden we rond eind maart al temperaturen van 23-24 graden. Het uitleveren van de poters ligt momenteel ook wat achter met vorig jaar door de vorstperiode.
Let goed op bij de ontvangst van uw pootgoed. Controleer zelf uw pootgoed, tel het aantal knollen en snij eens een paar knollen door. Bewaar uw pootgoed niet te lang in een big bag, dit is immers een transportmiddel en niet bedoeld voor bewaring van uw pootgoed. Het mooiste is om pootgoed in kisten te ontvangen en te bewaren. Als u poters snijdt of gesneden laat komen bewaar deze ook in kisten, niet in een kipper of big bags en laat dit pootgoed niet al te lang van te voren komen.
Zorg dat u de certificaten van uw pootgoed goed bewaard en zorg ervoor dat als u verschillende partijen krijgt dat u deze goed gescheiden houdt, mochten er later klachten komen.

Momenteel hebben we nog pootgoed beschikbaar van:
Industrierassen/export:
Agria 50-55 beperkt beschikbaar
Bintje alle maten beschikbaar
Challenger alle maten beschikbaar
Divaa alle maten beschikbaar
Fontane momenteel uitverkocht
Frieslander uitverkocht
Innovator uitverkocht
Yvory Russet beperkt beschikbaar
Markies beperkt beschikbaar
Lady Anna nog beschikbaar
Premiere 25-35 beschikbaar (15 ton)
Victoria momenteel uitverkocht
Zorba uitverkocht

Tafel/export rassen:
Bildtstar alle maten beschikbaar
Eigenheimer 13 ton 35-45 beschikbaar
Malika 35-50 (9 ton) en 50-55 beschikbaar (28-35 nog paar ton)
Melody alle maten beschikbaar
Milva alle maten beschikbaar
Musica alle maten beschikbaar
Triplo 6 ton 35-55

 

Call Now Button