Selecteer een pagina

Marktbericht 29 april 2022

Het planten van de aardappels gaat voortvarend en in Zuid-West Nederland is het planten 85-90% gedaan. Er is in onze regio een kleine uitbreiding van het aardappelareaal wat eerder eigenlijk niet de verwachting was.

De eerste geplante aardappels staan al goed boven, en door het groeizame weer zal het de komende weken hard groeien.

 Eerste aardappelen uit de kas klaar voor consumptie!

 

Industrie/export

De industrie draait op volle toeren, noteringen zijn vast. Er is door de vaste markt niet veel aanbod, de meeste boeren zijn ook druk in het land met planten en zaaien. De termijnmarkt april cash settlement is afgewikkeld op 21 euro. Juni noteert rond de 24 euro.

De export komt de laatste week ook weer wat meer op gang, na een zeer rustige periode.  De bestemmingen zijn Afrika en Oost-Europa. Naar Spanje gaan voorzichtig wat Agria’s, maar met deze hogere prijzen zijn de afnemers ook voorzichtig met bestellen. Daar is de nieuwe oogst ook bijna zover, alleen zijn er problemen met het slechte weer van de laatste weken. Prijzen zijn daar op hoog niveau € 50.00 tot € 60.00.  Aanbod vanuit Egypte ligt rond de € 40.00 tot € 50.00 en Marokko € 30.00 tot € 40.00.

Wij zijn koper van goede Agria uit losse en kistenbewaring en koper van alle andere soorten frietrassen zoals: Challenger, Fontane, Innovator, Lady Anna, Markies. Neem contact op met Dennie van Druningen tel. 0622-693998 of Jelmer van Meer tel. 0613-457688

 

Pootgoed

De laatste weken is het zeer druk geweest met bestellingen van pootgoed. Er druppelen nog steeds bestellingen binnen en er is nog pootgoed beschikbaar. Al moet men wel even geduld hebben met nieuwe afroepen. Er zijn nog vele restanten over bij boeren van:

Agria/Fontane/Markies/Sinora/Innovator/Melody/Musica/Nicola/Bintje/Frieslanders/Premiere/Dore/Bildtstar/Alegria.

Mocht u iets nodig hebben dan kunt u altijd bellen naar Jelmer van Meer 0613-457688.
We hebben nog wat proefmateriaal liggen van verschillende frietrassen om te testen: Kingsman/Linus.

 Malika - Bulgarije       Phalz - Duitsland
Call Now Button